ΣπίτιΙδιώτης οικοδεσπότης

Φανταστική διαμονή στη ρουστίκ Villa Platanus (1840)

Φανταστική διαμονή στη ρουστίκ Villa Platanus (1840)

Συλλογή φωτογραφιών για Fabulous stay in rustic Villa Platanus (est. 1840)

Μη ταξινομημένη εικόνα, 1 από 19, κουμπί
Γεύματα σε εξωτερικό χώρο
Εξωτερικός χώρος καταλύματος
Εξωτερικός χώρος καταλύματος
Γεύματα

Επισκόπηση καταλύματος Φανταστική διαμονή στη ρουστίκ Villa Platanus (1840)

9,0 στα 10 Θαυμάσιο
2 υπνοδωμάτια1+ μπάνιοΓια 7 άτομα145 τ.μ.

Δημοφιλείς παροχές

  • Κουζίνα
  • Πλυντήριο
  • Δέχεται κατοικίδια
  • Εξωτερικός χώρος
  • Μπάρμπεκιου γκριλ
  • Τζάκι

Απολαύστε την περιοχή

Ampelokipi, Western Greece
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΑρχαία Αίγειρα13 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΛίμνη Τσιβλού17 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΠαραλία Ακράτας19 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • ΑεροδρόμιοΑθήνα (ATH-Ελευθέριος Βενιζέλος)120 λεπτά με το αυτοκίνητο

Δωμάτια και κρεβάτια

2 υπνοδωμάτια (για 7 άτομα)

1 μπάνιο, 1 ξεχωριστό WC

Μπάνιο 1

Μπάνιο 2

Χώροι

Βεράντα ή αίθριο
Βεράντα
Κουζίνα
Μπαλκόνι
Κήπος

Πληροφορίες για το κατάλυμα

Φανταστική διαμονή στη ρουστίκ Villa Platanus (1840)

Απολαύστε την αληθινή ελληνική αυθεντικότητα και φιλοξενία, που περιβάλλεται από μια μαγευτική ορεινή διακόσμηση με τη θάλασσα στον ορίζοντα. Οι απόψεις μπορούν να απολαύσουν από ένα από τα τρία μπαλκόνια.

Πιστεύουμε ότι είναι η απόλυτη τοποθεσία για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Είτε πρόκειται για ήχους γρύλων / τζιτζίκων το καλοκαίρι είτε για ηρεμία του χειμώνα.
Υπάρχει ένας όμορφος κήπος με πέτρινο φούρνο. Θαυμάστε αν θέλετε να πάρετε τα μαγειρικά σας ταλέντα.

Συνολικά, εγγυημένη απόλαυση και χαλάρωση. Ολη μέρα.

το διάστημα

Ζήστε την αυθεντική εμπειρία του ελληνικού χωριού σε ένα όμορφα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι. Κυριολεκτικά θα βυθιστείτε στην ιστορία.

Ιδανικά κατάλληλο για αποδράσεις όλων των εποχών ή για μεγαλύτερες διαμονές, ενώ ακούτε νυχτερινές στιγμές και κοιτάζετε την εκπληκτική θέα.

Σας παρέχουμε:
- Μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με κάποια προϊόντα πρώτης ανάγκης!
- Premium Toiletries από μια ελληνική φυσική ολιστική εταιρία προϊόντων,
- Δωρεάν χρήση των 2 ορεινών ποδηλάτων (κατόπιν αιτήματος),
- το κιτ Picnik (το κομψό μπλουζάκι και τα πλεκτά σεντόνια που φαίνονται στις εικόνες),
- Κιτ παραλίας: ομπρέλα, 2 καρέκλες και πετσέτες θαλάσσης (κατόπιν αιτήματος),
- WIFI
- ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ,
- Πετσέτες,
- Κούνια (κατόπιν αιτήματος)

Επιπλέον, οι πυκνοί τοίχοι και οι ξύλινες πόρτες του σπιτιού παρέχουν ένα ήσυχο περιβάλλον. Μαζί με τον αέρα του βουνού αυτό σημαίνει εγγυημένο βαθύ ύπνο. Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης να κρατήσει τη θερμότητα μακριά.


Εδώ είναι ένα μικρό backstory στο σπίτι (είμαστε υπερήφανοι!):
Το σπίτι χτίστηκε το 1840 από τη μεγάλη μητέρα της μητέρας μου (2 φορές!) ο παππούς του Αργυρίου Οικονομόπουλου, ο οποίος ήταν ο δήμαρχος της περιοχής και εξαγωγέας κορινθιακών σταφίδων. Ο πατέρας του ήταν κληρικός στο Βασιλικό Δικαστήριο της Μεγάλης Αφρικής της Ρωσίας (), με το όνομα της Ρωσίας να είναι Οικονόμου. Αυτό το σπίτι ονομαζόταν συνήθως "House of Mayor" στις ιστορικές αναφορές στη γειτονιά.

Η πλήρης ανακαίνιση άρχισε το 1983 με όλα τα αρχικά χαρακτηριστικά της να αποκατασταθούν. Είναι γεμάτο vintage έπιπλα, κεντήματα και άλλα αντικείμενα της παλιάς εποχής. Ο μεγαλοπρεπής πλατάνος μπροστά από το σπίτι φυτεύτηκε από το μεγάλο-παππούς της μητέρας μου και τώρα στέκει 25 μέτρα ψηλό και με κορμό 3. 5 μέτρα περιμετρικά. Λέγεται ότι ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία της Ελλάδας κάποτε κάθισαν κάτω από τα ισχυρά του κλαδιά σε μια βασιλική εκδρομή στην περιοχή.

Πρόσβαση επισκεπτών

Το σπίτι θα είναι στην πλήρη σας διάθεση, δεν μοιράζεται, δεν διαταραχές. Αντιμετωπίστε το σαν να αντιμετωπίζατε το δικό σας γλυκό σπίτι.

Αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες

Έχω διαλέξει πολύ καλές προτάσεις για τους καλεσμένους μου, για να εγγυηθώ τις καλύτερες εμπειρίες σε αυτό το όμορφο περιβάλλον. Παρέχω αυτά μετά από κάθε κράτηση.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται:
- πεζοπορία,
- το περπάτημα,
- κολύμπι στις κοντινές παραλίες (καλοκαίρι),
- σκι (χειμώνα),
- να επισκεφθείτε μια εκπληκτική λίμνη,
- επισκέψεις αρχαιοτήτων,
- μοναστήρια (για θρησκευτικό τουρισμό),
- να επισκεφθείτε μουσεία και πολλά άλλα.

Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών που έχω συγκεντρώσει για συμβουλές!

Φεστιβάλ Αμπέλου τον Αύγουστο: κάθε χρόνο, ένα σημαντικό φεστιβάλ κρασιού διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με ζωντανή λαϊκή μουσική, τοπικές λιχουδιές και δωρεάν κρασί. Μια όμορφη και αυθεντική ελληνική εμπειρία!

Φορτία για να κάνετε για όλα τα γούστα, από περιπέτειες για επιχειρηματικούς λάτρεις της φύσης μέχρι απόλυτη απομόνωση για όσους προτιμούν οικεία, άνετα και ζεστά!

Η γειτονιά

Το σπίτι βρίσκεται σε ένα γραφικό ορεινό χωριό (σε υψόμετρο 700μ.) Που παράγει Κορινθιακή σταφίδα, κρασί, ελαιόλαδο και σταφύλια από την αρχαιότητα.
Το "Αμπέλι" στα ελληνικά είναι το αμπέλι και οι "κίποι" είναι οι κήποι, έτσι το όνομα Αμπελόκηποι (Αμπελόκηποι) που σημαίνει "κήποι αμπελιών". Υπάρχει αφθονία αυτών στις γύρω πλαγιές.

Το τοπικό κλίμα είναι πολύ ομαλό όλο το χρόνο λόγω της ξηρότητάς του. η υγρασία είναι χαμηλή.


Άλλα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε

Υπάρχει πινγκ-πονγκ στο κάτω ισόγειο με ποιοτικές ρακέτες και μπάλες.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 2 ποδήλατα βουνού μας. Απλά μας δώστε ένα heads-up για να τα έχετε έτοιμο για εσάς, δωρεάν!

Το παραδοσιακό ανοιχτό τζάκι (στο εσωτερικό του σπιτιού) και ο ξύλινος φούρνος (στον κήπο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από προηγούμενη ειδοποίηση προς τον οικοδεσπότη, για να εξασφαλιστεί ότι τα κούτσουρα είναι διαθέσιμα στην ιδιοκτησία.

Τοπικές υπηρεσίες:
- Κοντινότερη ταβέρνα & μικρό σούπερ μάρκετ στην πλατεία του χωριού (3 λεπτά με το αυτοκίνητο)
- Τα πλησιέστερα πρατήρια καυσίμων και τα ΑΤΜ βρίσκονται μόλις 9,5 χλμ. Στο Αιγίρα (κοντά στην πόλη των 2000 κατοίκων, με όλες τις τοπικές υπηρεσίες και ανάγκες όπως τράπεζες, γκαράζ αυτοκινήτων, καταστήματα κατοικίδιων ζώων, γιατροί κ.λπ.)

Μεταφορά:
Το σπίτι απέχει 2 ώρες με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας (160χλμ.) Ή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (190χλμ). Εναλλακτικά, είναι 1 ώρα & 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Πάτρα (89χλμ.), Αν σκοπεύετε να φτάσετε με Ferry από την Ιταλία.

Κατά την κράτηση παρέχουμε στους επισκέπτες λεπτομερείς οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο σπίτι. Έτσι εξασφαλίζουμε ένα ομαλό ταξίδι στην πανέμορφη βίλα μας.

Θα χαρούμε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας από την Πάτρα ή την Αθήνα, να σας προτείνουμε μια καλή ενοικίαση ή να σας παράσχουμε πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε με τη δημόσια συγκοινωνία.


Η βίλα είναι ιδανική για να απολαύσετε μια πραγματικά ήσυχη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Θα πάρετε κάποια απαραίτητη ξεκούραση, θα κοιμηθείτε βαθύτερα από ποτέ, περνώντας από μια θαυμάσια ελληνική φύση. Συνολικά, ένα ήσυχο και αποκλειστικό καταφύγιο.
Επικοινωνήστε μαζί μου σήμερα για μια καταπληκτικά αγροτική απόδραση!

Διαχειριστής καταλύματος

Hariton

Γλώσσες

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά
Lock

Προστατέψτε την πληρωμή σας. Κάντε πάντα κράτηση στη Vrbo

Αν κάποια εταιρεία σάς ζητήσει να κάνετε κράτηση σε αυτήν ή να την πληρώσετε απευθείας πριν κάνετε κράτηση στη Vrbo, συνιστάται να υποβάλετε μια αναφορά.

Παροχές

Κουζίνα
Πλυντήριο
Δέχεται κατοικίδια
Εξωτερικός χώρος
Μπάρμπεκιου γκριλ
Τζάκι

Κανόνες καταλύματος

Check in από τις 4:00 μ.μ.
Check out πριν από τις 11:00 π.μ.

Παιδιά

Μόνο για ενήλικες

Εκδηλώσεις

Δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις

Κατοικίδια

Επιτρέπονται τα κατοικίδια

Κάπνισμα

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα

Ζημιές και πρόσθετες χρεώσεις

Θα είστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο ενοικιαζόμενο κατάλυμα είτε από εσάς είτε από τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε τη διαμονή σας.

Σημαντικές πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό το κατάλυμα τελεί υπό τη διαχείριση ενός ιδιώτη οικοδεσπότη (ο οποίος δεν ενεργεί εντός των πλαισίων της ελεύθερου επαγγέλματός του, της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ή της εργασίας του). Συνεπώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος υπαναχώρησης, δεν θα ισχύει για την κράτησή σας. Για την κράτησή σας θα ισχύει η πολιτική ακύρωσης που ορίζει ο ιδιώτης οικοδεσπότης.
Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις για επιπλέον άτομα, οι οποίες εξαρτώνται από την πολιτική του καταλύματος
Κατά το check-in ενδέχεται να απαιτείται να προσκομίσετε επίσημο έγγραφο ταυτότητας με φωτογραφία και μια πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή εγγύηση σε μετρητά για τυχόν επιπλέον χρεώσεις
Τα ειδικά αιτήματα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά το check-in και μπορεί να απαιτούν επιπλέον χρεώσεις. Τα ειδικά αιτήματα δεν είναι εγγυημένα
Απαγορεύονται αυστηρώς τα πάρτι ή οι ομαδικές εκδηλώσεις στους χώρους του καταλύματος

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Οι συναλλαγές σε μετρητά σε αυτό το κατάλυμα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των 500 EUR εξαιτίας των εθνικών κανονισμών. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το κατάλυμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία στην επιβεβαίωση κράτησης.
Απαιτείται αυτοκίνητο για τη μεταφορά από και προς αυτό το κατάλυμα

Σχετικά με την περιοχή

Αιγιάλεια

Αυτό το κατάλυμα (βίλα, Αιγιάλεια) βρίσκεται σε αγροτική περιοχή και δίπλα στη θάλασσα. Αν έχετε προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα, αξίζει να επισκεφτείτε μέρη όπως: Ψαρολίμανο Μαύρα Λιθάρια και Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ενώ όσοι θέλετε να θαυμάσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής μπορείτε να εξερευνήσετε τα εξής: Ιόνιο Πέλαγος και Γερακάρι. Εξερευνήστε όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή με Ορειβασία σε κοντινή απόσταση, οικολογικές περιηγήσεις και Ποδηλασία σε κοντινή απόσταση.

Τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση

  • Ψαρολίμανο Μαύρα Λιθάρια - 12 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Αρχαία Αίγειρα - 13 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Λίμνη Τσιβλού - 17 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Παραλία Ακράτας - 19 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων - 52 λεπτά με το αυτοκίνητο

Τρόποι μετακίνησης

  • Σταθμός Λύγια: 30 λεπτά οδικώς

Εστιατόρια

  • Φίλιον Cafe Ακράτα - 11 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Veggera - 12 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Argyris Souvlaki Bar - 12 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Pregio - 12 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Altro Mezzo - 12 λεπτά με το αυτοκίνητο

Σχόλια

9,0

Θαυμάσιο

Τα σχόλια εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, υπόκεινται σε έλεγχο και επαληθεύονται, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.
Μάθετε περισσότεραΑνοίγει σε νέο παράθυρο
Βαθμολογία 10 - Άριστο. 1 από 2 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 8 - Καλό. 1 από 2 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 6 - Μέτριο. 0 από 2 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 4 - Κακό. 0 από 2 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 2 - Απαίσιο. 0 από 2 σχόλια πελατών" "

Σχόλια

8/10 Καλό

Stefaan K., België

Zalige rustervaring in een zeer verzorgde historische woning.
Wat moeilijk om vinden maar hartelijk welkom met stukje fruit, glaasje wijn en fris water. Een perfect 'guidebook' van het huis met diverse waardevolle tips. Kattenliefhebbers, zoals mijn vrouw, beleven er hoogdagen. Borden, glazen, e.d. voorhanden maar in kamer naast keuken. Prachtig zicht vanop beide terrassen en vanuit woonkamerbalkon ook op de zee. Mooie locatie. Wel 25' rijden in de bergen met hier en daar rallybochtwerk om zee en winkels te bereiken. Huis was zeer proper bij aankomst. Leuk extra is de strandset (parasol, matjes). Ook anti-muggen systemen voorradig. Wifi werkt zoals het hoort. Verbeterpuntje: airco lijkt me geen overbodige luxe en muggengaas voor alle ramen. Voor ons was het een fijn verblijf in een rustige omgeving.
Πραγματοποίησε 9 διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο 2018
Αυτή η κριτική υποβλήθηκε πριν από το 2018 και δεν έχει επαληθευτεί.

10/10 Άριστο

philippe s., Lille

Un séjour merveilleux dans une villa de rêve !
Nous avons passé 2 semaines inoubliables en famille à la Villa Platanus (Ampelokipoi). La villa, mitoyenne, est située dans le bas du village. Elle fait face à un magnifique promontoire rocheux auquel est accrochée un ancien monastère. Une petite route descend vers Aigeira (8 km), tranquille cité balnéaire, où se trouvent toutes les commodités (supermarchés, boutiques) et, le long de la côte, les plages les plus diverses (plages animées ou plages plus à l’abri). Hariton et Eleni nous ont merveilleusement accueillis dans la villa : un guide très précieux (en anglais) avec informations pratiques, plans, recettes, nous a permis de nous familiariser avec la région : - tavernes – par exemple celle de Sinevro ; - sublime lac Stivlos, l’un de nos sites préférés pour la baignade ! ; - monastères et sites à découvrir sur la côté ou à l’intérieur des terres : ne pas manquer Kalavryta, et la promenade en train à travers la montage depuis Diakofto. Hariton s’est montré toujours très réactif lorsque nous avions des questions. C’est un hôte remarquable, très soucieux du bien-être des visiteurs ! Des affaires de plage étaient à notre disposition pour agrémenter le séjour. La maison elle-même est très agréable et confortable. Les deux belles terrasses sont des lieux idéaux pour se reposer dans la journée : l’une d’elles, avec une table et un parasol, communique directement avec la cuisine, charmante et fonctionnelle, très bien équipée ; l’autre se trouve sur le devant de la maison, au niveau de l’entrée et possède une grande table d’où il est possible d’avoir une vue dégagée sur le massif rocheux en face de la maison. On trouve également des transats devant la maison pour se reposer ou bouquiner au calme. Le rez-de-chaussée de la villa a été aménagé en salle de ping-pong. Il y a également à ce niveau un cabinet de toilette (WC et douche) très pratique. Nos enfants ont adoré ce lieu, où ils ont pu s’occuper de plusieurs chatons très affectueux durant le séjour. Bref, une adresse que nous recommandons vivement pour des familles désireuses de sortir un peu des sentiers battus et de découvrir le nord du Péloponnèse ! We had a wonderful stay in this beautiful villa. Hariton was an incredible host and he took care of us, providing very useful information and advices on the nieghborhood and on the villa itself. We will not forget this very nice place and the very relaxing landscapes near to Ampelokipoi !
Πραγματοποίησε 14 διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο 2017

Σχετικά με τον οικοδεσπότη

Φιλοξενία από Hariton

Εικόνα προφίλ οικοδεσπότη
I love travelling (and have done it extensively to many places around the world) and the outdoors as much as I love staying in and enjoying a good book or having BBQ with a group of friends.

My main interests are in the financial markets, technology, innovation, startups, and art.

I live by the life moto: "Stop acting like you live twice!" :-)

Hope to welcome you soon!

Γιατί επέλεξαν αυτό το κατάλυμα

It is a beautiful house with very positive vibes and ideal for concenrtation, deep relaxing sleeps, and disconnecting from the busy life, surrounded by majestic mountain views.

Here is a little backstory on the house (we are proud!):
The house was built in 1840 by my mother’s great -great- (2 times!) grandfather, Argyrios Oikonomopoulos, who was the area’s Mayor and exporter of Corinthian raisins. His father was a cleric in the Royal Court of Catherine the Great of Russia (1729-1796), the family name in Russia being Oikonomou. This house was commonly called "Mayor's House" in the historical references to the neighbourhood.

Full refurbishment started in 1983 with all of its original features restored. It is full of vintage furniture, embroidery and other articles of that old era. The majestic platanus (plane tree) in front of the house was planted by my mother’s great- great- grandfather and now stands 25 meters tall and with a trunk 3.5 meters in circumference. It is said that King Otto and Queen Amalia of Greece once sat below its mighty branches on a Royal excursion to the area.

Γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά
Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μαςΥποβολή σχολίων

Περισσότερες ιδέες για ενοικιαζόμενες κατοικίες