Διαμέρισμα στον προορισμό Kardamyli,

Κάστρο Petreas - Νιώστε την ιστορική ατμόσφαιρα

Κάστρο Petreas - Νιώστε την ιστορική ατμόσφαιρα

Συλλογή φωτογραφιών για Petreas Castle - Feel the historical atmosphere

Γεύματα σε εξωτερικό χώρο
Εξωτερικός χώρος καταλύματος
Εξωτερικός χώρος καταλύματος
Εξωτερικός χώρος καταλύματος
Εξωτερικός χώρος καταλύματος

Επισκόπηση καταλύματος Κάστρο Petreas - Νιώστε την ιστορική ατμόσφαιρα

3 υπνοδωμάτια2 μπάνιαΓια 6 άτομα150 τ.μ.

Δημοφιλείς παροχές

  • Κουζίνα
  • Θέα στο βουνό
  • Πλυντήριο

Εξερευνήστε την περιοχή

Kardamyli
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΠαραλία Φωνέας5 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΔελφίνα7 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Δημοφιλής τοποθεσίαΠαραλία Στούπας10 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • ΑεροδρόμιοΣπάρτη (SPJ)108 λεπτά με το αυτοκίνητο

Δωμάτια και κρεβάτια

3 υπνοδωμάτια (για 6 άτομα)

Υπνοδωμάτιο 1

1 Διπλό Κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο 2

1 Διπλό Κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο 3

2 Μονά Κρεβάτια

2 μπάνια

Μπάνιο 1

Μπάνιο 2

Χώροι

Βεράντα ή αίθριο
Κουζίνα
Μπαλκόνι

Πληροφορίες για το κατάλυμα

Κάστρο Petreas - Νιώστε την ιστορική ατμόσφαιρα

Η Άνω Καρδαμύλη είναι ο τόπος που φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά οχυρωματικά συγκροτήματα της Μάνης, που είναι το σπίτι της οικογένειας Τρουπακίου-Μουρτζίνος, εξέχουσας οικογένειας που έδωσε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του επαναστατικού στρατού το 1821.

Ο δημιουργός της οικογένειας ήταν ο Μιχαήλ Παλαιολόγος, ο οποίος ζούσε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα και ο απόγονος του ήταν ο αρχηγός Παναγιώτης Τρουπάκης - Μουρτζίνος, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ένας από τους σημαντικότερους μαχητές της ελληνικής ανεξαρτησίας. Αυτός ήταν ο τόπος όπου ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φιλοξένησε την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης όπου, με τη βοήθεια του Μουρτζίνο και των πολεμιστών Μανιάτης, απελευθέρωσε την πόλη της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου και έδωσε την πρώτη νικηφόρα μάχη στην Καρύταινα.

Ο πετρόκτιστος οικισμός βρίσκεται στην Άνω Καρδαμύλη και ενσωματώνει τα πολυκατοικίες των οικογενειών Τρουπάκη-Μουρτζινού, Πετρέα, Μπαχλέμπα και Μπουκουβάλα. Μέσα στο συγκρότημα είναι η οικογενειακή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, με τον εντυπωσιακό καμπαναριό και τους τάφους της οικογένειας.

Το κάστρο είναι το παλαιότερο κτίριο στο συγκρότημα και ήταν μια κατοικία, μια αποθήκη του στρατώνα και παρακολουθώντας τη θέση.

Σήμερα, μετά από μια υποδειγματική ανακαίνιση υπό την καθοδήγηση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, το κάστρο αποτελεί πραγματικό ορόσημο για την περιοχή.

Με τις πέτρινες και ξύλινες σκάλες του, καθώς και τα πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια για να διακοσμήσουν τις εγκαταστάσεις του, προσφέρει στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς και μια εσωτερική ματιά στην ελληνική ιστορία.



Η ανεμπόδιστη θέα του Μεσσηνιακού κόλπου και του βουνού Ταϋγέτου, όπου μπορεί κανείς να δει στην υψηλότερη κορυφή μια σκαλιστή πυραμίδα, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του πύργου.

Οι περιπατητές μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών και να ανακαλύψουν το φαράγγι του Βίρου, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν όμορφες παραλίες με άμμο ή βότσαλα.

Το κέντρο της Καρδαμύλης απέχει 500μ. Και ο επισκέπτης μπορεί να βρει κάθε είδους κατάστημα για τις καθημερινές του ανάγκες, όπως σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κλπ.

Η απόσταση από την Καλαμάτα είναι 37 χλμ. Και από την Αθήνα 238 χλμ.

Το σπίτι είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διαμονή των επισκεπτών, διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση plasma και wi-fi.

Ο Πύργος Πετρέα εντάσσεται σε ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά συγκροτήματα της Μάνης, που υπήρξε ο τόπος κατοικίας της οικογένειας Τρουπάκη-Μουρτζινού, από την οποία προέρχονται οι τελευταίοι καπεταναίοι (άρχοντες) της Μάνης.
Γενάρχης της οικογένειας είναι ο Μιχαήλ Παλαιολόγος, ο οποίος κατοικούσε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα και απόγονος ο ορχοπόρος Παναγιώτης Τρουπάκης - Μουρτζινός, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της ελληνικής ανεξαρτησίας. Εδώ φιλοξενήθηκε ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης προετοιμάζοντας την ελληνική αναγέννηση όπου με τη βοήθεια του Μούρτζινου και των μανιατών πολεμιστών απελευθέρωσε την Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου και έδωσε την πρώτη νικηφόρα μάχη του Αγώνα στην Καρυταινα.
Ο πετρόχτιστος οικισμός βρίσκεται στην Πάνω Καρδαμύλη και ενσωματώνει τις πυργόσπιτες των οικογενειών Τρουπάκη-Μουρτζινού, Πετρέα, Μπαχλεμπά και Μπουκουβάλα. Μέσα στο συγκρότημα βρίσκεται ο αγιογράφος του Αγίου Σπυρίδωνα, με το εντυπωσιακό καμπαναριό και τα νεκροταφεία των Μουρτζίνων.
Ο πύργος, γνωστός και ως βάρδια Πετρέα, που είναι το παλαιότερο κτίσμα του συγκροτήματος, υπήρξε κατοικία, μπαρόταποθήκη και φυλακή. Σήμερα, μετά από μια υποδειγματική ανακαίνιση που έγινε με την καθοδήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού με στόχο την διατήρηση όλων των ιστορικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του, ο πυργίσκος αποτελεί πραγματικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Με πέτρινες και ξύλινες σκάλες να το διατρέχουν, αλλά και πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια για να κοσμήσουν τους χώρους του, προσφέρει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και μια ματιά «από τα μέσα» στην ελληνική ιστορία.
Η απεριόριστη θέα στο μεσσηνιακό κόλπο και το Τάιγετο, όπου μπορεί κανείς να δει στην ψηλότερη κορυφή της χαραγμένη πυραμίδα, είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της πύργου.
Οι περιπατητές μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών και να ανακαλύψουν το φαράγγι του Βυρού, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται θαυμάσιες παραλίες με άμμο ή σκιές.
Το κέντρο της Καρδαμύλης είναι σε απόσταση 500 μέτρων και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει κάθε είδος καταστήματος για τις καθημερινές του ανάγκες όπως super market, εστιατόρια, καφέ, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ. Η απόσταση από την Καλαμάτα είναι 37 χλμ. και από την Αθήνα 238 χλμ.
Το σπίτι είναι πλήρως εξοπλισμένο για την διαμονή των επισκεπτών, διαθέτει κλιματιστικά, τηλεόραση plasma και wi-fi.

Διαχειριστής καταλύματος

Maria Petrea
Lock

Προστατέψτε την πληρωμή σας. Κάντε πάντα κράτηση στη Vrbo

Αν κάποια εταιρεία σάς ζητήσει να κάνετε κράτηση σε αυτήν ή να την πληρώσετε απευθείας πριν κάνετε κράτηση στη Vrbo, συνιστάται να υποβάλετε μια αναφορά.

Παροχές

Κουζίνα
Θέα στο βουνό
Πλυντήριο

Κανόνες καταλύματος

Check in από τις 3:00 μ.μ.
Check out πριν από τις 11:00 π.μ.

Παιδιά

Μόνο για ενήλικες

Εκδηλώσεις

Δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις

Κατοικίδια

Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια

Κάπνισμα

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
Not suitable for infants up to 2 years old
Not suitable for children 2-12 years old
Quite hours 15:00 - 17:00 and after 23:00 according to Greek Law

Ζημιές και πρόσθετες χρεώσεις

Θα είστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο ενοικιαζόμενο κατάλυμα είτε από εσάς είτε από τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε τη διαμονή σας.

Σημαντικές πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό το κατάλυμα τελεί υπό τη διαχείριση ενός επαγγελματία οικοδεσπότη. Η παροχή καταλύματος σχετίζεται με το ελεύθερο επάγγελμά του, την επιχειρηματική του δραστηριότητα ή την εργασία του.
Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις για επιπλέον άτομα, οι οποίες εξαρτώνται από την πολιτική του καταλύματος
Κατά το check-in ενδέχεται να απαιτείται να προσκομίσετε επίσημο έγγραφο ταυτότητας με φωτογραφία και μια πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή εγγύηση σε μετρητά για τυχόν επιπλέον χρεώσεις
Τα ειδικά αιτήματα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα κατά το check-in και μπορεί να απαιτούν επιπλέον χρεώσεις. Τα ειδικά αιτήματα δεν είναι εγγυημένα
Απαγορεύονται αυστηρώς τα πάρτι ή οι ομαδικές εκδηλώσεις στους χώρους του καταλύματος
Στο κατάλυμα υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Οι συναλλαγές σε μετρητά σε αυτό το κατάλυμα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των 500 EUR εξαιτίας των εθνικών κανονισμών. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το κατάλυμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία στην επιβεβαίωση κράτησης.
Προτείνεται η χρήση αυτοκινήτου για τη μεταφορά από και προς αυτό το κατάλυμα

Σχετικά με την περιοχή

Καρδαμύλη

Αυτό το κατάλυμα (διαμέρισμα, Δυτική Μάνη) βρίσκεται σε αγροτική περιοχή και στην παραλία. Μπορείτε να θαυμάσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής σε μέρη όπως: Ιόνιο Πέλαγος και Παραλία Φωνέας, ενώ στα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής συγκαταλέγονται τα εξής: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας και Στρατιωτικό μουσείο Καλαμάτας. Η δραστηριότητα Κολύμπι σε κοντινή απόσταση προσφέρει μια εκπληκτική ευκαιρία να απολαύσετε τα νερά της περιοχής, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την περιπέτεια με Πεζοπορία σε κοντινή απόσταση και Ορειβασία σε κοντινή απόσταση κοντά σας.

Τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση

  • Παραλία Φωνέας - 5 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Δελφίνα - 7 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Καλόγρια - 9 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Παραλία Στούπας - 10 λεπτά με το αυτοκίνητο
  • Παραλία Καλαμάτας - 49 λεπτά με το αυτοκίνητο

Τρόποι μετακίνησης

  • Καλαμάτα (KLX-Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας): 58 λεπτά οδικώς

Εστιατόρια

  • Aquarella - 2 λεπτά με τα πόδια
  • Γιαλός - 6 λεπτά με τα πόδια
  • Τυλιχτό Σουβλακοπωλείον - 6 λεπτά με τα πόδια
  • Ελιές - 16 λεπτά με τα πόδια
  • Maistros Cafe Kardamili - 2 λεπτά με τα πόδια

Σχόλια

Βαθμολογία 5 - Άριστο. 0 από 0 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 4 - Καλό. 0 από 0 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 3 - Μέτριο. 0 από 0 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 2 - Κακό. 0 από 0 σχόλια πελατών" "
Βαθμολογία 1 - Απαίσιο. 0 από 0 σχόλια πελατών" "

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια πελατών ακόμη

Γράψτε εσείς το πρώτο σχόλιο για αυτό το κατάλυμα μετά τη διαμονή σας.

Σχετικά με τον οικοδεσπότη

Φιλοξενία από Maria Petrea

Εικόνα προφίλ οικοδεσπότη
I am in full love with my place and I put all my energy and effort to make this place adorable for you.

As my personal belief, I hope you to make both the place and house like being yours, hoping to get a view of the traditions, culture, history and hospitality of ours.

Γιατί επέλεξαν αυτό το κατάλυμα

Petrea Castle belongs to the castle's complex Troupaki-Mourtzinou of Upper Kardamili in Messinian Mani, an architectural ensemble of unique historical and aesthetic value. Built in the early 18th century, recently restored on plans by Greek Ministry of Culture, preserving with respect its historic and architectural character

Τι κάνει αυτό το κατάλυμα μοναδικό

The stone built settlement is located in Upper Kardamili and incorporates the tower houses of the families Troupaki-Mourtzinou, Petrea, Bahleba and Boukouvala. Inside the complex is the family church of Agios Spyridonas, with the impressive bell tower and the family's graves.

The castle is the oldest building in the complex and it was a residence, a barracks storehouse and watching post.
Πείτε μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μαςΥποβολή σχολίων

Περισσότερες ιδέες για ενοικιαζόμενες κατοικίες